Volvo розробив еко-замінник шкіри з пластика і сміття для нових електрокарів!

Шведський автовиробник планує повністю відмовитися від шкіри в салонах автомобілів до 2030 року!Volvo поступово відмовляється від шкіри в салонах автомобілів. Замість неї запропонують екологічно чисту шерсть і шкірозамінник Nordico. Почнуть з електрокарів – новий Volvo C40 Recharge вже не можна замовити з шкіряним салоном, про це повідомляє прес-служба компанії. Примітно, що мова йде не тільки…

Шведський автовиробник планує повністю відмовитися від шкіри в салонах автомобілів до 2030 року!
Volvo поступово відмовляється від шкіри в салонах автомобілів. Замість неї запропонують екологічно чисту шерсть і шкірозамінник Nordico. Почнуть з електрокарів – новий Volvo C40 Recharge вже не можна замовити з шкіряним салоном, про це повідомляє прес-служба компанії.

Примітно, що мова йде не тільки про захист прав тварин і Volvo не закликає своїх клієнтів стати вегетаріанцями. Своє рішення в компанії пояснюють, перш за все, турботою про навколишнє середовище. За різними оцінками, на тваринництво припадає близько 14% світових викидів парникових газів в результаті діяльності людини.

Автовиробник також прагне скоротити використання залишкових продуктів тваринництва, які зазвичай використовуються при виробництві пластмас, гуми, мастильних матеріалів і клеїв. Замість шкіри запропонують екологічно чисту шерсть.

Крім того, Volvo своїми силами розробили шкірозамінник Nordico – його виробляють з перероблених пластикових пляшок, винних пробок і сміття, знайденого в шведських лісах.

Цікаво, що обробка деревом в салонах Volvo залишається. Але цей матеріал будуть купувати тільки у свідомих постачальників, які збирають для переробки вже повалені дерева і мають відповідні сертифікати.
Повністю відмовитися від шкіри в салонах автомобілів Volvo планує до 2030 року. Саме тоді шведський бренд повністю перейде на електрокари і стане карбон-нейтральним – при виробництві авто не буде виділятися СО2.

Схожі записи