Топ-7 екологічних звичок

Оберіть одну найбільш придатну для вас звичку і поступово доведіть її до автоматизму. Адже великі зміни починаються з маленьких кроків. Зменшити споживання води і газу Зменшити споживання електрики. Замініть всі лампочки на світлодіоди і енергозберігаючі. Вони коштують трохи дорожче, зато світять яскравіше і працюють набагато довше. Вимикайте світло в тих кімнатах, де ви зараз не…

Оберіть одну найбільш придатну для вас звичку і поступово доведіть її до автоматизму. Адже великі зміни починаються з маленьких кроків.

  1. Зменшити споживання води і газу
  • поставьте всюди лічильники.
  • не відкривайте воду без потреби, коли миєте посуд, вмиваєтеся або чистите зуби.
  • надавайте перевагу використанню душу замість ванної.
  1. Зменшити споживання електрики. Замініть всі лампочки на світлодіоди і енергозберігаючі. Вони коштують трохи дорожче, зато світять яскравіше і працюють набагато довше. Вимикайте світло в тих кімнатах, де ви зараз не перебуваєте. Деяку кількість електрики можна заощадити за допомогою «пасивного» споживання. Ваші електроприлади, особливо комп’ютери і телевізори, споживають небагато енергії навіть тоді, коли вони вимкнені, але шнур підключений до електромережі. Виймайте шнур на ніч або на вихідні, коли ви ними не користуєтеся.
  2. Меньше користуйтеся авто. Намагайтеся більше ходити пішки і їздити на велосипеді, а автомобілі і автобуси використовуйте по мінімуму, наприклад, для міжміських поїздок. В якості громадського транспорту можна використовувати електротранспорт.
  3. Користуйтеся холодильником і пральною машинкою за інструкцією. Холодильник потрібно розморожувати час від часу і не ставити в нього гаряче. Пральну машинку потрібно завантажувати повністю і включати заради 2-3 речей тільки в крайньому випадку. Тоді вони будуть споживати енергоресурсів по мінімуму.
  4. Використовуйте натуральні засоби. Натуральною косметикою не завжди можна замінити хімічну, а ось у побутовій хімії вибір більш великий. Органічних рецептів для чищення, прання і прибирання навіть не сотні, а тисячі – спробуйте кілька і виберіть ті, які вам підходять.
  5. Купуйте сезонні і місцеві продукти. Коли ви підтримуєте місцевого виробника, купуючи продукти, вироблені в вашому регіоні, а також сезонні фрукти і овочі від місцевих виробників, то значно допомагаєте природі.
  6. Вживайте менше алкоголю. Адже для його виробництва потрібні значні витрати енергоресурсів. А перевезення цієї категорії товарів на далекі відстані забруднює середовище. Оберіть одну найбільш придатну для вас звичку і поступово доведіть її до автоматизму. Адже великі зміни починаються з маленьких кроків.

Схожі записи