Екологічний готель
Добровільне екомаркування готельного бізнесу «Зелена Зірка» підтверджує, що готель створює мінімальний тиск на навколишнє середовище. Для отримання маркування треба відповідати наступним вимогам: Дотримання природоохоронного законодавства. Елементи екологічного менеджменту та екологічної політики в готелі. Економія ресурсів: води, енергії, предметів споживання. Скорочення відходів, роздільний збір, передача відходів на переробку. Застосування екологічно безпечної побутової хімії. Використання в меню…
Добровільне екомаркування готельного бізнесу «Зелена Зірка» підтверджує, що готель створює мінімальний тиск на навколишнє середовище.
Для отримання маркування треба відповідати наступним вимогам:
- Дотримання природоохоронного законодавства.
- Елементи екологічного менеджменту та екологічної політики в готелі.
- Економія ресурсів: води, енергії, предметів споживання.
- Скорочення відходів, роздільний збір, передача відходів на переробку.
- Застосування екологічно безпечної побутової хімії.
- Використання в меню ресторану екопродуктів.
- Інформування персоналу і гостей про екологічну відповідальність та сприяння їхньому залученню до природоохоронної діяльності.
Стимули переходу до екологічних стандарів
- Відповідність запитам постояльців. Екомаркування дозволяє залучати і збільшувати кількість іноземних гостей і внутрішніх туристів, які ведуть здоровий спосіб життя, дотримуються екологічних принципів в своєму повсякденному житті. Кількість екологічно орієнтованих постояльців зростає.
- Економія ресурсів – скорочення витрат. Завдяки раціональному використанню ресурсів, відмови від одноразових предметів, грамотному поводженню з відходами, екоготель може скорочувати свої операційні витрати.
- Екологічний імідж. Підтвердження відповідності екологічним вимогам дозволить готелю позиціонувати себе як соціально та екологічно відповідальний бізнес і підвищити інтерес гостей, партнерів та ЗМІ до своєї діяльності.
Процедура маркування включає аудит документації та очний аудит готелю. Маркований готель проходить інспекційний контроль, в ході якого перевіряється виконання екологічних вимог.