Нагадуємо, що спалювати листя категорично неможна!

Восени українці за звичкою масово спалюють опале листя, не думаючи про шкоду, якої завдають довкіллю і самим собі.Чому цього робити категорично не можна? Нагадуємо, що спалювати листя категорично неможна! Восени українці за звичкою масово спалюють опале листя, не думаючи про шкоду, якої завдають довкіллю і самим собі.Чому цього робити категорично не можна?Тому що, спалювання листя…

Восени українці за звичкою масово спалюють опале листя, не думаючи про шкоду, якої завдають довкіллю і самим собі.
Чому цього робити категорично не можна? Нагадуємо, що спалювати листя категорично неможна!

Восени українці за звичкою масово спалюють опале листя, не думаючи про шкоду, якої завдають довкіллю і самим собі.
Чому цього робити категорично не можна?

Тому що, спалювання листя не лише карається великим штрафом, а й наносить величезної шкоди. Адже в процесі згоряння листя виділяються чадний газ, окис азоту, бензопірен і діоксини – все це небезпечно для людини. Одна тонна спаленого листя викидає в повітря 30 кілограмів шкідливих речовин. Дим від таких вогнищ може викликати спазми бронхів, алергію, кашель, запаморочення. Не менш шкідливим спалювання листя є для навколишнього середовища. Насправді, така діяльність засмічує атмосферу, воду і грунт, сприяє зникненню деяких видів тварин і комах.

Що робити з опалим листям?

Найбільш поширена практика її утилізації через компостування. Листя збирають в спеціально підготовлену яму, засипають землею і періодично зволожують. В результаті утворюється компост – популярне органічне добриво.

Будьмо екологічно свідомими, піклуймось про навколишнє середовище разом!

Схожі записи