BMW показала перший електрокар з перероблених матеріалів

Це тільки концепт, коли авто можна буде придбати – поки невідомо. Компанія BMW представила електромобіль i Vision Circular – авто, яке виготовлено із вторинної сировини та придатне для подальшої переробки. Свій концепт-кар концерн BMW представив на автомобільний виставці IAA Mobility в Мюнхені. BMW i Vision Circular – це компактний чотиримісний електромобіль, який повністю придатний для…

Це тільки концепт, коли авто можна буде придбати – поки невідомо.

Компанія BMW представила електромобіль i Vision Circular – авто, яке виготовлено із вторинної сировини та придатне для подальшої переробки. Свій концепт-кар концерн BMW представив на автомобільний виставці IAA Mobility в Мюнхені.

BMW i Vision Circular – це компактний чотиримісний електромобіль, який повністю придатний для вторинної переробки і складається з власне перероблених матеріалів.

“У той час як деякі бренди представляють стилізовані і потужні концепти автомобілів майбутнього, BMW на виставці IAA 2021 рухалася в іншому напрямку. Абсолютно новий BMW i Vision Circular – це концептуальний автомобіль, який буде повністю перероблятися і в якому основна увага приділяється тому, як повторно використовувати матеріали для створення продукту з мінімальним вуглецевим слідом “, – відзначили в компанії.

У BMW позиціонують свій концепт автомобілем майбутнього, серійне виробництво якого може налагодитися приблизно до 2040 року. Кузов електрокара створений з нефарбованих сталі та алюмінію, а логотип нанесений лазерним гравіюванням. Салон авто також створений з перероблених матеріалів, але з яких конкретно – в компанії не вказали.

Як запевнив ведучий дизайнер BMW Адріан ван Хойдонк, немає в електрокарі і композитних матеріалів. Всі деталі авто з’єднані гвинтами і шпунтами, а, отже, електрокар можна легко розібрати і замінити будь-яку його частину. Це також вписується в концепцію «перероблянності» нових авто.

У свою чергу, глава концерну Олівер ЦИПС підкреслив, що хоче, щоб компанія BMW стала “найбільш екологічно збалансованим автовиробником в світі”. Зокрема, поділився планами запустити цілу лінійку електричних авто до 2025 року.

Відомо, що в даний час BMW використовує менше 30% перероблених матеріалів в виробництві, але має намір збільшити цей показник до 50%. Концерн стверджує, що мова йде не тільки про турботу про навколишнє середовище, адже переробляються матеріали дешевше.

Схожі записи