У Запорізькій області з’явиться мережа спостережних пунктів за якістю повітря

На території Запорізької області планують встановити нові пости для спостереження за станом атмосферного повітря. Про це повідомила прес-служба Запорізької облдержадміністрації. Днями в області завершився тендер, на якому вибрали переможця, який реалізує програму державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря. Департамент захисту навколишнього середовища Запорізької облдержадміністрації провів попередню роботу з узагальнення інформації про наявну мережу стаціонарних…

На території Запорізької області планують встановити нові пости для спостереження за станом атмосферного повітря. Про це повідомила прес-служба Запорізької облдержадміністрації. Днями в області завершився тендер, на якому вибрали переможця, який реалізує програму державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря.

Департамент захисту навколишнього середовища Запорізької облдержадміністрації провів попередню роботу з узагальнення інформації про наявну мережу стаціонарних і пересувних пунктів спостережень, індикативних станцій і лабораторій, які в сукупності утворюють лабораторно-аналітичний комплекс, необхідний для проведення моніторингу атмосферного повітря. Зараз йде ранжування джерел забруднення за обсягами викидів в районах Запорізької області.

Завданням підрядника буде визначення локацій розташування автоматизованих постів моніторингу повітря в містах області, які відповідають мінімальним європейським вимогам до моніторингу. При цьому повинна бути врахована промислова і транспортне навантаження на якість екології й повітря.

Схожі записи